Välj en sida

Orange curden jag gjorde för ett tag sedan har visat sig vara en väldigt användbar liten uppfinning. Jag har bakat en hel massa olika godsaker med den – nu senast de här saftiga vetelängderna med den tjocka apelsinkrämen som fyllning. Här är receptet:

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk hemmagjort vaniljsocker
  • 13 dl vetemjöl
  • en burk orange curd
  • ett ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering

Värm mjölk och smör till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan och blanda i salt, socker och vaniljsocker. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den är smidig, men kladdig. Låt jäsa under duk i en timme. Kavla ut degen till två stora rektanglar och bred ut rejält med orange curd över dem. Rulla ihop och klipp upp flikar på toppen så att fyllningen blir synlig . Lägg i smorda brödformar och låt jäsa under duk i ytterligare en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Skär i bitar och servera.

Kommentarer

Pin It on Pinterest