Citronsockerkaka - Söta saker
Välj en sida
Sockerkakan är på något vis alla kakors urmoder. Lite oförtjänt bortviftad som trist och vanlig får den sällan den uppmärksamhet den förtjänar. För mig är den barndomskvällar efter kalla snöpromenader, med varm mjölk och vilda köksbordsdiskussioner till. En kär gammal vän att återvända till när fantasin tryter eller basen för nya spännande bakexperiment. Man kan ju nämligen variera den precis hur mycket som helst. Med citron i blir den till exempel alldeles underbar.
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl socker
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • rivet skal av en citron
  • 1 dl grädde

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör de blanda ingredienserna för sig. Rör ner dem tillsammans med det smälta smöret och grädden. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest