Välj en sida

De är sådana där kakor som man äter tio stycken av utan att man hinner märka att det hänt. Sådana som man bakar litegrann med vänsterhanden medan man gör te och sparkar av sig kalla skor efter cykelturen hem sent på kvällen. Som man tar direkt från den varma plåten och inte bryr sig om att man bränner sig på tungan och fingertopparna av. Bästa sorten, alltså. Jag gör dem såhär:

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl

Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i honung och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Forma till strängar och platta ut på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest