Välj en sida

De här kakorna höll liv i oss på den långa bussfärden från Stockholm till Göteborg och tillbaka igen igår. Sega, knapriga och alldeles lagom söta av korinter är de dessutom tidernas bästa söndagskaffesällskap. Korinter är en förfärligt underskattad bakingrediens om ni frågar mig. Märkligt bortglömda, till förmån för de klassiska russinen, trots att de bra mycket godare och betydligt enklare att baka med.

  • 100 g smör
  • 1 msk honung
  • ½ dl vatten
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl korinter
  • 2 dl grovt hackade valnötter
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Smält smöret i en kastrull och rör samman med honung och vatten. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan över den lätt svalnade vätskan. Rör till en jämn kakdeg. Forma till kladdiga små bollar och placera på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest