Välj en sida

Jag har verkligen helt snöat in på vampyrserier den senaste tiden och till sådant behövs både stora mängder te och hemlagat godis. Denna mintfudge är egentligen en mintigare variant av min favoritkola – och har en alldeles vansinnigt god smälter-i-munnen-konsistens. Dessutom perfekt att återställa lugnet med efter gastkramande häxbesvärjelser och varulvsattacker.

Mintfudge

Mintfudge.

MINTFUDGE

  • 50 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 100 g mörk mintchoklad (eller vanlig 70-procentig choklad och några droppar pepparmyntsolja)

Koka smör, socker, grädde och sirap i en stor kastrull tills smeten klarar ett kulprov (häll en sked kola i kallt vatten och se om den går att forma till en kula). Ta av från värmen och blanda i den krossade chokladen. Häll ut på bakplåtspapper och skär i rutor.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest