Välj en sida

Varje bakglad amerikan med självaktning har åtminstone en påse chocolate chips redo i skafferiet ifall bakandan skulle falla på. Här i Sverige börjar de bli lättare att hitta i vanliga matbutiker, men givetvis går det lika bra att göra sina egna genom att grovhacka fin bakchoklad. Användbara som tusan är de små liven hursomhelst och funkar att röra ner i allt från scones till klassiska kakor. Häromdagen lät jag till exempel en vit variant liva upp klassiska mörkchokladiga muffins. Hur gott som helst!

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vita chocolate chips

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och sist chokladchipsen. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest