Välj en sida

Klassiska vetebullar måste inte alltid innehålla kanel och socker, utan kan varieras närmast i det oändliga. Jag är ju som ni kanske vet rejält såld på jordnötssmör och gör gärna de här lite sötsalta bullarna som alternativ till kanelbullarna. Så här går det till:

Bullar

  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 12-14 dl vetemjöl

Till fyllning

Till garnering

  • 1 ägg (lätt uppvispat)
  • pärlsocker
  • hackade salta jordnötter

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke och rör ut i vätskan. Häll i socker och salt. Baka i vetemjölet (spara lite till utbakningen). Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Arbeta sedan degen igen på bakbordet (använd det sparade mjölet). Dela i fyra delar och kavla ut till tunna längder. Bred jordnötssmöret på den utkavlade degen och strö över sockret. Rulla ihop som en rulltårta, skär i två till tre centimeter tjocka skivor och lägg i bullformar. Låt jäsa igen i 30 minuter under duk. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och hackade jordnötter och grädda i 250 grader i 5-10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest