Välj en sida

Rulltårta är min nemesis. Ni vet den där ärkeskurken som man alltid får en käftsmäll av, just som man börjat lita på att han kanske blivit god och ärlig trots allt. Jag misslyckas oftare med rulltårta än med något annat bakverk. Den spricker, blir för tjock eller för tunn. Vägrar att rullas. Eller så brinner den helt sonika upp i ugnen. Väldigt stötande och särskilt retligt eftersom just rulltårta ska vara en av de lättaste kakorna man kan baka.

Men det här receptet brukar fungera och jag håller mig numera därför till det mer eller mindre slaviskt. Som fyllning använde jag denna gång den här sylten, men här kan man gå loss med vilken sylt som helst, någon god smörkräm eller grädde smaksatt med färska bär.

: Rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
1/4 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
sylt till fyllning
  1. Vispa ägg och socker.
  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner
  3. Bred ut jämnt i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 5 minuter på 250 grader.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret den gräddats på. Pensla eventuellt med lite kallt vatten för att få det att lossna.
  5. Bred på sylt eller annan fyllning och rulla.
  6. Skär i skivor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest