Välj en sida

Som flytande guld blir den. Och alldeles magisk att äta varm, till småländsk ostkaka och hemgjord glass. Hjortronsylt ska inte innehålla en massa fancy extrasmaker och ingredienser, tycker jag. Den är liksom för god för det. Hjortron och socker räcker alldeles utmärkt för att göra höstens bästa hjortronsylt. Så här går det till:

Hjortronsylt

Hjortronsylt. Foto: Josefin Casteryd för Sött från förr.

 

HJORTRONSYLT

  • 5 dl hjortron
  • 2 1/2 dl strösocker

Täck bottnen av en kastrull med hjortron och strö ett tjockt lager socker över dem. Fortsätt att varva bär och socker tills ingredienserna är slut (avsluta med ett lager socker överst). Ställ kastrullen med lock på i kylen i två till tre timmar. Skaka den lite då och då, men rör inte om i den. Värm blandningen, utan att röra om i den (skaka kastrullen lite istället), och låt den sjuda försiktigt i ca 10-15 minuter. Skumma av sylten och häll den på ren, torr burk. Förvara i kylskåp.

TESTA OCKSÅ: RÅRÖRDA HALLON

Rårörda hallon

Kommentarer

Pin It on Pinterest