Välj en sida

Rosensaft.

En makalöst vacker sak man kan göra av de sista sommarrosorna är knallröd rosensaft. Det blir en väldigt speciell saft, med en lite skir känsla, som jag verkligen tycker om som alternativ till riktigt söta och bastanta bärsafter. Enkel att göra är den ocskå, så det är lika bra att prova!

 

ROSENSAFT

  • 1 l röda eller rosa rosenblad
  • 1 l vatten
  • 7 dl socker
  • 1 msk citronsyra

Skölj rosenbladen försiktigt i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Lägg dem tillsammans med vattnet i en kastrull av rostfritt stål och koka under lock i ungefär 5 minuter. Ta av från värmen och rör ut socker och citronsyra i blandningen. Rosenbladen som vid det här laget förlorat sin färg bör få den tillbaka igen. Koka upp en gång till och ta sedan bort kastrullen från värmen. Låt saften svalna, sila den noga genom en silduk och häll på flaska.

PROVA OCKSÅ: SYRÉNSAFT

Syrénsaft

Kommentarer

Pin It on Pinterest