Välj en sida

Om ni befinner er på en plats där syrénerna ännu inte blommat över tycker jag att ni fortare än kvickt ska ta och plocka ett gäng klasar och göra underbart rosalila syrénsaft på dem. Det gjorde nämligen jag förra veckan och hjälp, så gott det är! Ett underbart serveringstips är att spä ut den med bubbelvatten och addera rikligt med is och ett par citronskivor.

Saften går att göra på alla typer av syréner, men den lila blomman blir godast och vackrast i färgen om ni frågar mig!

Syrénsaft recept

Syrénsaft. En av mina favoritsafter under sommaren!

Syrénsaft recept

Syrénsaft! Ljuvligt god sommarsaft.

SYRÉNSAFT

  • 20 klasar lila syrénblommor
  • 1 kg socker
  • 1 l vatten
  • 30 g citronsyra
  • 2 limefrukter (kan bytas mot en citron)

Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig. Rör ner citronsyran. Tvätta och skär limen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock. Häll över sockervattnet (medan det fortfarande är hett) och låt svalna under lock. Förvara i kylen i 3 dagar och sila sedan genom silduk. Tappa på rena flaskor. Servera genom att späda en del saft med 4 delar vatten.

LÄS MER OM: ÄTBARA BLOMMOR

Ätbara blommor

Saft av syrén

Saft av syréner. En av många ätbara blommor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest