Välj en sida
Recept på blondies

Blondies.

Matsalen på mitt college i Chicago är fortfarande något av det galnaste och bästa jag upplevt i matväg. En enorm food court av alla tänkbara maträtter för alla tänkbara tycken och smaker. På-plats-lagade omeletter, nygrillade blåbärsbagels och juicebar till frukost. Hamburgerhörna, amerikansk husmanskost eller handgjorda subs till lunch och oräkneliga amerikanska godsaker till middag. Bäst var givetvis efterrättshörnan, med donuts i alla möjliga färger och former, frukt och pudding och metervis av underbara långpannekakor. Inför vår spring break-resa var studentbudgeten så tight att vi började sätta i system att smuggla med oss kolasega blondies från matsalen för att spara och ha som färdkost på den 24 timmar långa bilfärden till Florida. Helt fantastiskt goda var de, och smakade ungefär såhär:

BLONDIES

  • 100 g smör
  • 3 ½ dl brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 100 g vit choklad, hackad i bitar
  • 1-2 dl valnötter

Blanda samman det rumsvarma smöret (jag använder flytande här, men vanligt går lika bra) med farinsocker och vaniljsocker. Blanda ner ägg och eventuellt jordnötssmör. Blanda mjöl, bakpulver och salt för sig och blanda ner i smeten. Klä en liten långpanna eller fyrkantig form (min är 20×15 ungefär) och bred ut smeten i den. Tryck ner vita chokladbitar och valnötter jämnt över kakan och grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Skär i rutor.

GILLA GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH GODA RECEPT!

Kommentarer

Pin It on Pinterest