Välj en sida

Man måste givetvis inte hålla barnkalas för att få baka de här sjukt goda muffinsen. De går mer än utmärkt att äta om man är vuxen också! Ett tips (om man nu väljer att servera dem till det lilla folket) är att göra en grej av att låta kalasgästerna själva dekorera sina muffins innan fikat, med nonstop i olika färger och storlekar, strössel, godisbitar, kokos eller andra godsaker.

12 stora muffins:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1  dl mjölk
½ dl vispgrädde
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 mosade bananer

glasyr:
75 g mjukt smör
2 msk mjölkchokladpulver (gärna hemmagjort)
2 msk hett vatten
3-3½ dl florsocker

nonstop eller annat godis till dekoration

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och klicka smeten i stora muffinsformar (fyll dem ungefär till hälften med smet). Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Gör glasyren: Rör ut mjölkchokladpulvret i det heta vattnet och blanda med smör och florsocker till en jämn smet. Bred över de svalnade muffinsen. Dekorera med färgglatt godis.

Kommentarer

Pin It on Pinterest