Välj en sida

De här söta små skapelserna påminner till utseendet om punchpraliner och beskrivs bäst som en blandning mellan kaka och godis. En lyxig variant av arraksboll, fast i minipralinformat och med romsmak, kan man säga. Vill man smaksätta dem med arraksarom eller punchessens istället går det såklart bra det också.

3 dl havregryn

1 dl florsocker

3 tsk romarom

1-2 msk kakao

ca 50 gram smör

50 g mörk choklad

1 msk rapsolja

fint strössel

Mal havregrynen till fint mjöl i mortel eller mixer. Blanda samman med florsocker, arom, kakao och rumsvarmt smör till en formbar massa (använd mer smör om degen blir för torr). Rulla till små bollar och ställ i frysen en timme. Ta ut och skär bestämt bollarna i halvor. Smält chokladen i den upphettade rapsoljan. Doppa eller pensla ovansidan av pralinerna i chokladen och strö över rikligt med strössel (jag använder små runda ministrösselkulor). Ställ att stelna i kylen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest