Välj en sida

Jag ska erkänna att det här är en polkakladdkaka i sötaste laget, till och med för mig. Den kombinerar två fantastiskt goda saker – nämligen mjölkchoklad och polkagris – och är dessutom så underbart seg och kladdig att det känns som om man borde bikta sig efter att man ätit den.

polkakladdkaka

Polkakladdkaka.

 

POLKAKLADDKAKA

  • 100 g smör
  • 100 g valfri choklad i bitar (jag använde mjölkchoklad)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1-1½ dl krossad polkagris

Rör ägg och socker lite slarvigt med en gaffel. Smält smöret, rör ut chokladen i det så att den smälter och blanda ner i äggblandningen. Rör ner vetemjölet och polkagriskrosset. Häll smeten i en smord rund form pudrad med kakao. Baka i ungefär 15 minuter i 200 grader. Pudra eventuellt över lite kakao och servera med vispad grädde eller glass.

PROVA OCKSÅ: POLKAGRISBISCOTTI

Polkagrisbiscotti

Kommentarer

Pin It on Pinterest