Välj en sida

De här söta små stjärnorna är en lite barnsligare typ av brownies med mjölkchoklad som bas. Det ger dem en lite kolaaktig smak och gör dem alldeles ljuvliga att servera med en klick vispgrädde eller hemmagjord glass när man är sugen på något riktigt sött. Jag bakar dem i en fyrkantig form och stansar sedan ut stjärnor (eller vilken form man vill såklart) med ett pepparkaksmått. Givetvis kan man skära den i rutor också och ta vara på hela kakan, men då missar man nöjet att äta upp kanterna som blir över…

100 g smör
100 g mjölkchoklad
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker lite slarvigt med en gaffel. Smält smöret, rör ut chokladen i det så att den smälter och blanda ner i äggblandningen. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form (ca 20X20 cm) pudrad med kakao. Baka i ungefär 15 minuter i 200 grader. Låt svalna och ta ut brownies med pepparkaksformar eller skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest