Välj en sida

Att klara en hel Oscarsnatt kräver förutom en vilja av stål, också en gedigen uppladdning och ordentliga förberedelser i form av proviant. Inför gårdagens Oscarsgala (som ju alltid har den diskriminerande smaken att sändas enligt amerikansk dygnsrytm) bunkrades det vilt med allt från sköna raggsockar till riktigt starkt termoskaffe. Och mat, såklart. Fruktsallad, hämtsushi, smoothies, brownies, sockrade pannkakor – och sådana här små söta chokladpraliner. Galet enkla att göra faktiskt.

100 g vit choklad

100 g mjölkchoklad

1 daim

4-5 msk rapsolja

Bryt chokladen i småbitar och smält den försiktigt var för sig i några matskedar upphettad rapsolja (rör under tiden). Rör tills chokladen är slät. Fyll pralinformar (jag använder sådana här i silikon) till hälften med den vita chokladen. Hacka daimen fint och strö över. Fyll upp resten av formarna med mjölkchokladen. Ställ att stelna i kylen och ploppa sedan ut chokladen ur formarna. Har man inga pralinformar går det fint att använda ischokladformar istället.

Kommentarer

Pin It on Pinterest