Välj en sida

De här supersega kakorna är ett ypperligt sätt att bli av med överblivna godsaker och få något ännu godare på kuppen. De går utmärkt att göra med olika typer av nötter, fröer, korinter, minimaränger, choklad eller praktiskt taget vad helst man kan tänkas hitta när man rensar sina skåp och lådor. Jag fann lite hemmagjord chokladkola, små marshmallows, några valnötter och hasselnötter vid gårdagens skafferistädning och bakade några av de godaste skafferrensarkakorna någonsin.

 • 100 g smör
 • 1 msk lönnsirap (vanlig ljus sirap går också bra)
 • ½ dl vatten
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl vetemjöl
 • 2 dl socker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • ½ dl hackade hasselnötter
 • ½ dl grovhackade valnötter
 • 1 dl minimarshmallows
 • 1 dl chokladkola skuren i småbitar

Smält smöret och blanda det med vatten och sirap under omrörning. Blanda alla de torra ingredienserna utom kolan och marshmallows och slå sedan smörblandningen över dem. Rör till en jämn smet och tillsätt sist, när smeten svalnat helt, chokladkola och marshmallows. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper med stora mellanrum (kakorna flyter ut ganska mycket). Grädda i cirka 10 minuter i 175 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest