Välj en sida

Inte vet jag om det är något särdeles bondskt eller vardagligt över de här kakorna egentligen. Snarare har jag alltid tyckt att den sega, sirapiga smaken andats extra lyx och flärd på något vis. Jag skulle till och med vilja gå så långt som att säga att bondkakor är mina favoriter bland småkakorna (i tät målstrid med de här underbara sirapskakorna). Förhållandevis lätta att baka är de också.

2½ dl vetemjöl

1 dl socker

1 msk sirap

½ tsk bikarbonat

½ dl mandelspån

100 g rumsvarmt smör

Rör ut bikarbonatet i en tesked med vatten, smula mandelspånen i beskedliga småbitar och blanda därefter alla ingredienser noga till en deg. Rulla till en längd och lägg inlindad i plastfolie i kylskåpet i cirka en timme. Skär i kaktunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest