Välj en sida

Det behövs egentligen inte sägas mer än så. Den här kakan är så mycket choklad och kladdig ljuvlighet att man nästan går av. Receptet utgår från mitt recept på Death by chocolate, som finns i boken Söta saker och som förmodligen är livets bästa chokladkaka, men har fått en lite annorlunda smaksättning och aningen mer tyngd.

kakan:

150 g smör

200 g 70-procentig mörk choklad

2½ dl socker

4 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

½ dl kakao

1 dl jordnötssmör

glasyren:

se recept på chokladmarmelad

Smält smöret och rör ut chokladen i det så att den smälter och blandas ut helt. Låt svalna något. Vispa lite slarvigt ihop ägg och socker och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl, bikarbonat och kakao för sig och blanda ner tillsammans med jordnötssmöret. Häll i smord och kakaopudrad sockerkaksform (kakan sjunker något i mitten efter gräddning och det är därför snyggast att använda en form men “hål” i mitten). Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter (kakan ska vara kladdig i mitten, men ändå fast). Garnera med nykokt eller rumsvarm chokladmarmelad och fint strössel eller minimaränger. Ät med vaniljglass eller bara som den är.

Kommentarer

Pin It on Pinterest