Non stop-kaka - Söta saker
Välj en sida

Den här kakan är lite av en variant på chocolate-chip-cake (eller den antirasistiska kakan), som jag alltid bakar när jag inte har en aning om vad jag ska bjuda på. Den påminner lite om de sega blondies som serverades i matsalen på min skola i Chicago (jodå, där serverades både brownies och blondies till skollunchen!), men istället för nötter eller chokladbitar har jag använt färgglada non stop som smaksättning.

(Bilden visar kakan före gräddning)

200 g flytande smör
1 dl socker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl non stop

Blanda smör, socker och farinsocker och tillsätt sedan ägget. Rör samman de torra ingredienserna för sig och blanda i dem. Rör sist ner non stop. Smörj en form med smör och pudra kakao i botten och runt kanterna med hjälp av en teboll. Tryck ner degen i formen och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader. Servera som den är, eller till hemmagjord vaniljglass.

Kommentarer

Pin It on Pinterest