Välj en sida

Imorgon är det den 14 februari och Alla hjärtans dag! Och även om den inte alls är lika rosarött superdunderfirad här som i USA tycker jag att vi åtminstone kan kosta på oss lite extra choklad dagen till ära. Själv kommer jag att börja den med att gå upp okristligt tidigt och fara till TV4 för att baka Valentine’s day-presenter i Nyhetsmorgon (strax före klockan 6 drar programmet igång och jag är med från runt tio i sju). Det finns ju nämligen massor av goda och fina saker som man kan göra själv och ge bort till dem man tycker om! Som sådana här fina små chokladhjärtan till exempel. Goda både till jul och resten av året. Fler söta presentidéer blir det i programmet, såklart. Vad tänker hitta på för någonting på Alla hjärtans dag?

1 ½ dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

½ dl florsocker

½ tsk bakpulver

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g smör (rumsvarmt eller flytande)

Blanda alla de torra ingredienserna och arbeta sedan samman med smöret. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet i cirka 30 minuter och kavla sedan ut tunt och ta ut hjärtformade kakor med pepparkaksmått. Lägg på plåt med bakplåtspapper och dekorera med strössel eller färgglatt socker. Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest