Välj en sida

Jag älskar helgbruncher. Hur de ger liv och skratt åt långsamma sovmorgnade söndagar. Samlar dem man tycker om. Segar sig fram mot eftermiddagen utan en tanke på måsten och kansken och borden.

Egentligen behövs bara vänner, kaffe och toast för att brunch ska vara brunch. Men vill man göra den lite sötare och mer bakar man världens godaste brownies och äter dem alldeles varma och kladdiga och så många att man nästan inte orkar resa sig efteråt.

150 g smör
1 dl kakao
100 g mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält smöret och rör ner kakaon och chokladen så att den smälter. Ställ att svalna en stund. Rör ihop ägg och socker lite slarvigt och blanda sedan ner mjöl, bakpulver och chokladsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30×20 centimeter)och grädda i 150 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär i små rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest