Välj en sida

Så här års brukar jag försöka rensa skafferier och kylskåp på bakingredienser som blivit över efter allt jul- och nyårsbakande och använda upp dem på olika sätt. Ett ypperligt vis att göra sig av med överbliven pepparkaksdeg och mandelmassa är att baka de här söta små snurrorna. Tekniken är densamma som när man gör jitterbuggare, men med en väldigt annorlunda smak. Hur enkla som helst är de att göra, alldeles sega och kryddiga och ungefär hundra gånger godare än man kan tro.

100 g pepparkaksdeg

100 g mandelmassa

Kavla ut pepparkaksdegen och mandelmassan till varsin tunn fyrkant (enklast gör man det genom att kavla dem mellan två ark plastfolie). Lägg mandelmassan över pepparkaksdegen och rulla ihop till en rulltårta. Låt den vila en liten stund i kylen medan ugnen blir varm och skär sedan i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i fem minuter i 225 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest