Välj en sida

Ska man göra chokladkaka ska man göra det ordentligt, tycker jag. De här browniesarna med sammetslen jordnötssmörsfrosting ovanpå blev så goda att jag var tvungen att ge bort dem till en vän för att inte äta upp precis allihop själv. Med den varningen, här är receptet Chocolate chip brownies:

Brownies
150 gram smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1½ dl chocolate chips eller grovhackad choklad

Frosting
½ dl jordnötssmör
½ dl naturell färskost
ca 3 dl florsocker

Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet och blanda sist i chocolate chips eller grovhackad choklad. Bred ut smeten i en långpanna (ca 20X30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till frostingen. Bred över den svalnade kakan och skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest