Välj en sida

Även om man äter så att man storknar under julhelgen tenderar det att bli en hel del mat över. Oftast finns det dock massor av spännande saker man kan göra av resterna. God ris á la Malta av risgrynsgröt till exempel. Får man rödkål över från julbordet är det här ett strålande  och väldigt sött sätt att ta vara på den. Prova exempelvis att äta blandningen på hembakat vörtbröd tillsammans med stark grönmögelost.

200 gram rödkål
4 torkade fikon
½ rödlök
1 dl rapsolja
½ dl balsamvinäger
1 msk honung
salt
peppar

Strimla rödkålen och fikonen fint. Hacka rödlöken. Lägg alltsammans i en glasburk. Blanda samman en marinad av rapsolja, balsamvinäger och honung och smaksätt med lite salt och peppar. Häll marinaden över kålen och sätt lock på burken. Låt blandningen stå i kylskåpet och dra i ett par dagar. Vänd burken uppochner lite då och då. Servera till ostbricka eller istället för sylt eller vinbärsgelé till söndagsmiddagen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest