Välj en sida

Det är lite engelsk julkänsla över den här marmeladen, tycker jag. Ganska tung och rejäl i smaken, med syrliga tranbär och kanel till den vita chokladen, som både ger sötma och stabilitet. Den passar utmärkt på julbordet till vörtbröd med stark grönmögelost på. Och vill man ha den slät och fri från tranbärsskal mosar man bären lite extra under kokningen och sorterar bort skalen med en sil.

2½ dl tranbär
½ dl vatten
2 dl råsocker
2 tsk kanel
50 g vit choklad

Koka samman tranbär, vatten och råsocker i en kastrull. Sänk värmen något och småkoka under omrörning så att sockret löser sig. Fortsätt tills blandningen klarar ett marmeladprov. Rör ut kanelen i marmeladen och låt den lösa sig. Ta av från plattan, bryt ner den vita chokladen och rör tills den löst sig i marmeladen. Häll upp i en liten glasburk och låt svalna.

Bilderna har Josefin tagit.

Kommentarer

Pin It on Pinterest