Välj en sida

Nu har det blivit svart vinbärssaft av några av alla de vinbär jag plockat hemma hos morfar. Klassiskt kokad svartvinbärssaft som är precis lika sagolikt god kall som varm. Den här saften är så sjukt mycket barndom för mig. Bästa sommarsmaken!

För att verkligen krama ur allt ur de söta små bären har jag också gjort en alldeles ljuvlig så kallad “eftersylt” på den avrunna bärmassan. Receptet på den hittar du i länken här nedanför.

Svart vinbärssaft recept

Svart vinbärssaft, klassiskt recept.

 

SVART VINBÄRSSAFT

  • 2 liter svarta vinbär
  • 6 dl vatten
  • 5 dl socker per liter avrunnen saft

Rensa och skölj bären. Koka dem i en stor kastrull tillsammans med vattnet i ungefär tio minuter. Mosa samtidigt bären med en ballongvisp så att all saft tas till vara. Sila blandningen genom en silduk i en stor bunke. Glöm inte att spara de avrunna bären till att göra eftersaft eller eftersylt! Mät den silade råsaften och häll den sedan i en kastrull. Koka upp och ta från plattan. Rör ut sockret så att det löser sig helt (använd 5 dl socker per liter råsaft). Koka upp igen och ta från plattan.  Häll på rena flaskor. För att dricka: späd den koncentrerade saften med en del saft till fyra delar vatten.

TIPS! ANVÄND BÄRMASSAN SOM BLIR ÖVER TILL EFTERSYLT!

Eftersylt

Här hittar du ännu fler recept på goda saker att göra med svarta vinbär:

Recept med vinbär

Kommentarer

Pin It on Pinterest