Välj en sida

Jag hittade en hemsk massa söta små blommiga kakformar i metall när jag var hemma hos mina föräldrar senast som jag verkligen älskar att använda. De här små chokladskalen blir otroligt fina att fylla med allt från grädde till hemmagjord vaniljglass och bjuda på när man får fikabesök. Praktiska att ha i frysen och tina vid behov.

100 g margarin eller smör
1 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Blanda samman alla ingredienser till en fast deg. Tryck ut i metallformar (formarna ska helst torkas ur med hushållspapper mellan användningarna och inte diskas med diskmedel – då försvinner inte den lite feta ytan som gör att kakorna inte fastnar). Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna. Fyll med något gott (punchgrädde och blåbär till exempel) och servera.

Kommentarer

Pin It on Pinterest