Välj en sida

De här glada cupcakesen bakade jag till årets Halloweenfika. Muffinsen är fyllda med skogsbär – hallon, blåbär och lingon – och toppade med vaniljfrosting. Man kan dekorera dem med ett överblivet hallon eller några blåbär. Jag valde, högtiden till ära, små skogsugglor och halvmånar. Hur man gör dem tänkte jag berätta mer om imorgon.

muffins
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
lingon
blåbär
hallon

frosting
50 g naturell färskost, till exempel philadelfiaost
1-2 tsk hemgjort vaniljsocker
Florsocker tills frostingen blir fast (ca 2-3 dl)

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Gör små urgröpningar i mitten av varje muffin och tryck ner rejält med frusna lingon, blåbär och hallon. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna och gör under tiden frostingen. Blanda alla ingredienser till en fast och jämn kräm. Klicka, bred eller spritsa på de svalnade muffinsen. Garnera efter tycke och smak.

Kommentarer

Pin It on Pinterest