Välj en sida

Om man har piffiga pralinformar i silikon är det nästan löjligt lätt att göra sina egna chokladpraliner. Har man inte det går det nästan lika bra att spara formarna från någon fin chokladask och använda dem istället. Den här snabba varianten av polkapraliner gör jag med krossade polkagrisar och riktigt mörk choklad. Helt makalöst gott tillsammans!

Polkapraliner. Foto: Nicklas Thegerström

POLKAPRALINER

  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl polkagriskarameller

Krossa polkagrisarna genom att lägga dem i en plastpåse och slå på dem med en hammare eller kavel mot skärbrädan. Värm rapsoljan i en kastrull och smält försiktigt chokladen i den. Häll upp i formar och fördela lite polkagriskross i varje pralin. Ställ att svalna, gärna i kyl och lirka sedan försiktigt ur dem ur formen. Förvara kallt.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest