Välj en sida

Jag vet inte om jag gillar dessa kardemummamuffins så mycket för att de är så fint prickiga eller för att de smakar så mycket barndom och glädje. Eller bara för att nystött kardemumma  alltid gör mig på väldigt gott humör . Receptet är hursomhelst superenkelt och går bra att halvera om man vill äta upp allihop på en gång. Så här gör man:

Kardemummamuffins.

Kardemummamuffins.

 

KARDEMUMMAMUFFINS

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • pärlsocker till garnering

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Stöt kardemumman ordentligt i en mortel och blanda ner. Rör ner övriga ingredienser och klicka ut smeten i muffinsformar. Fyll dem ungefär till hälften. Strö över pärlsocker. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest