Välj en sida

I kväll har vi suttit på bagelbageriets uteservering och druckit kaffe och bagel för kanske sista gången i år. Efter dryga två timmar vann dock kylan över det goda samtalet och nu tänker jag spendera resten av kvällen med hett te och nykokad chokladkola till vampyrberättelser på tv. Receptet på chokladkola har jag fått för många år sedan av Anna och sedan dess har jag nästan alltid en plåtburk av dem i köket. Hur lätta som helst att göra och himmelskt goda. Så här gör du chokladkola:

  • 50 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)

Koka smör, socker, grädde och sirap i en stor kastrull tills smeten klarar ett kulprov (häll en sked kola i kallt vatten och se om den går att forma till en kula). Ta av från värmen och blanda i den krossade chokladen. Häll ut på bakplåtspapper och skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest