Välj en sida

Det finns fantastiskt många saker som är bra med tidig höst. Men det allra bästa måste ändå vara att man kan plocka vackra små äpplen ut vått gräs i trädgården och laga allt från mos till ljuvlig paj av dem. Den här äppelkakan är en av mina favoritäppelkakor – superenkel att göra och praktisk att frysa in om man vill det. Servera den varm, skuren i generösa rutor, med hemlagad vaniljglass till.


50 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 medelstora äpplen
kanel

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken under omrörning. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper (ca 30 X 20 cm). Skär äpplena i tunna klyftor, vänd dem i kanel och stick ner dem i rader i kakan. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär i rutor och servera med glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Pin It on Pinterest