Välj en sida

Att göra egen nötkrokant är inte alls särskilt svårt och dessutom är den fantastiskt god att ha i exempelvis hemgjord glass eller chokladpraliner. Den här varianten gjorde jag när jag och Nicklas ställde till med stort godisbak häromdagen. Det är Nicklas som har tagit de pedagogiska bilderna.

nötkrokant

Nötkrokant. Foto: Nicklas Thegerström.

 

NÖTKROKANT
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sötmandel eller valfria nötte
  1. Hacka sötmandeln. Häll sockret i en stekpanna och smält det. Låt det puttra på låg värme tills det blir kolasegt och ljust brunt. Häll i nötterna och rör kraftigt. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna. Krossa med kniv eller hammare till små bitar. Använd som dekoration, i glass eller chokladgodis.
Nötkrokant

Foto: Nicklas Thegerström.

Nötkrokant

Foto: Nicklas Thegerström.

 

TIPS!

GILLA GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH GODA RECEPT!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest