Välj en sida

Igår sprang jag Blodomloppet för första gången i livet, vilket visade sig vara hemskt mycket roligare än jag trott. Förutom rosiga kinder fick man också en gastkramande reflexorange t-shirt och en känsla av åstadkommande som håller i sig fortfarande. Men det bästa med att springa är nog ändå att man måste dricka saft och äta kakor efteråt. De här fantastiskt goda sesamkakorna till exempel:

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
½ tsk bikarbonat utlöst i lite vatten
½ dl sesamfrön
2½ dl vetemjöl

Blanda rumsvarmt smör, socker och sirap till en jämn smet. Rör ut bikarbonatet i lite vatten och blanda ner tillsammans med sesamfröna. Arbeta in vetemjölet och forma till en rulle. Linda in i plastfolie och kyl i kylskåpet i cirka en timme. Skär rullen i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 5-7 minuter.

Glöm inte att ge blod förresten! Det är hemskt viktiga saker. Här dokumenterar fotograf-Nicklas vår gemensamma tur till blodcentralen i våras.

Kommentarer

Pin It on Pinterest