Välj en sida

Den här marmeladen är en av de godaste marmeladerna i hela världen. Jag gör den av somriga jordgubbar och rabarber, smaksätter med vaniljstång och äter den på nybakat grovt bröd med stark blåmögelost. Helt fantastiskt gott!

Jordgubbsmarmelad med rabarber

Jordgubbsmarmelad med rabarber.

 

Jordgubbsmarmelad med rabarber

  • 3 dl rabarber, skurna i centimetertjocka skivor
  • ½ liter jordgubbar
  • 4 dl syltsocker
  • ½ vaniljstång

Värm rabarber och jordgubbar (färska eller frysta) försiktigt i en kastrull tillsammans med syltsockret tills frukten blir mjuk. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner skalet. Sjud blandningen under omrörning tills den klarar ett marmeladprov . Fiska upp vaniljstångsskalen, skumma av marmeladen och häll den på rena, torra glasburkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Kommentarer

Pin It on Pinterest