Välj en sida

Ibland kan man önska att småkakor inte var så fasligt små, utan lite större, eftersom de är så goda. Då kan man baka de här trevliga chokladgömmorna med riktigt mörk choklad och få sina önskningar uppfyllda. Så här går det till:

thumbprints2

Kakor:
150 gram rumsvarmt smör
½ dl socker
½ dl vaniljsåspulver
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Chokladfyllning:
50 gram smör
50 gram mörk choklad (minst 70 procent kakao)
3 msk socker
3 msk kakao

Rör samman smör och socker till en jämn massa. Rör därefter ner vaniljsåspulver, vetemjöl och bakpulver. Smält smöret till fyllningen tillsammans med chokladen så att den löser sig helt. Blanda i socker och kakao och rör tills det löser sig. Låt krämen svalna. Forma kakdegen till runda bollar och lägg dem i pappersformar (vanliga bullformar går bra). Tryck små urgröpningar i mitten av varje kaka och klicka i lite chokladkräm. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest