Välj en sida

En bakelse är väl det allra minsta man kan begära att få uppkallat efter sig när man är en kvinna av Sarah Bernhardts dignitet. Den här lilla chokladskapelsen är dock mest en bakelse till namnet och mer av en lätt uppiffad småkaka i realiteten. Receptet kommer från den klassiska kakboken “Sju sorters kakor”. Jag har dock ändrat om lite grann och bytt den föreslagna blockchokladen mot en lite dyrare och mycket godare variant, med 70 procent kakao i. Jag tror att Sarah skulle ha gillat det.

Sarah Bernhardt bakelse

Kakor

150 g mandelmassa (så här gör man sin egen)

½ äggvita

100 g mörk choklad

½ dl vispgrädde

Garnering

200 g mörk choklad

25 g kokosfett

Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda ner den i mandelmassan. Forma till små bollar, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till (det går lättare med lite mjöl på fingrarna). Grädda i 175 grader i 10-12 minuter. Hacka 100 gram mörk choklad. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills en jämn smet bildats. Låt svalna så att smeten blir tjock och fast. Bred den sedan toppigt på kakorna. Smält chokladen till garneringen tillsammans med kokosfettet. Doppa de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.

Kommentarer

Pin It on Pinterest