Välj en sida

Apelsin och kaneltryffel kanske låter lite väl julkryddat så här mitt i högsommarvärmen, men de här tryfflarna är verkligen precis lika goda oavsett årstid. Dessutom är det något alldeles särskilt med att göra sitt eget godis. Ge bort dem i present i en fin påse, eller ät upp dem själv. Jag tänker göra det senare.

apelsin-och-kaneltryffel

Apelsintrtffel med kanel.

APELSIN- OCH KANELTRYFFEL
  • 100 g mörk choklad (minst 70 procent)
  • Skal från en apelsin
  • ½ dl grädde
  • strösocker och kanel
  1. Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Hacka chokladen i små bitar och lägg den i en
  2. bunke. Koka upp grädden och slå den sedan genast över chokladen. Rör hastigt tills chokladbitarna upplösts helt och smeten blivit jämn och slät. Rör ner apelsinskalen och bred ut smeten på en tallrik täckt med plastfolie. Ställ i kylskåpet en liten stund tills smeten stelnat. Skär eller bryt bitar av tryffeln och rulla dem till kulor. Rulla dem därefter i socker och kanel. Förvara i kylskåp.
Följ mig gärna på Instagram för

ännu fler söta saker: @sota.saker !

Kommentarer

Pin It on Pinterest