Välj en sida

När jag landade i Småland sent i går kväll badade fälten fortfarande i ljus och när jag vaknade i morse kändes det som om solen aldrig hunnit gå ner. Det verkar bli en av de vackraste midsommardagarna på länge och jag ska alldeles snart ge mig ut i skogen för att plocka blommor och klättra över gärsgårdar. Och så ska det givetvis bakas ännu mer till kvällens firande. Hittills är mitt bidrag den här fantastiskt goda pajen, full av rabarber och hallon. Glad midsommar, käraste ni!

  • 4-5 rabarberstjälkar
  • 1 dl socker
  • 2 dl hallon
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör

Skiva rabarberstängerna i centimeterbreda skivor och lägg i ugnsfast form. Strö över 1 dl socker och låt rabarberna smälta lite i ugnen på 225 grader i 5-10 minuter. Blanda under tiden samman degen av havregryn, mjöl, socker och smör. Ta ut formen och strö ett jämnt lager hallon över rabarberna. Smula ut degtäcket överst och grädda i ytterligare 20 minuter på 225 grader. Servera med hemgjord vaniljglass eller grädde.

Kommentarer

Pin It on Pinterest