Välj en sida

Ett väldigt gott alternativ till frosting på muffins är att göra en toscasmet och bre som ett täcke över. Det här receptet ger ungefär 12 muffins med hallon i och krispig, kolaseg tosca ovanpå. Vill man kan man byta mandelspånen mot vilka andra hackade nötter som helst. Voila! Toscamuffins med hallon!

Toscamuffins

Toscamuffins med hallon.

TOSCAMUFFINS MED HALLON

MUFFINS

 • 125 g smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • frysta hallon

TÄCKE

 • ½ dl smör
 • ½ dl socker
 • 1 msk vetemjöl
 • 1 msk mjölk
 • ½-1 dl mandelspån

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Tryck ner några frysta hallon i mitten av varje muffinsform. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Blanda under tiden samman alla ingredienserna till toscatäcket. Ta ut muffinsen ur ugnen. Klicka ut toscasmet över varje muffin och grädda sedan i ytterligare runt 10 minuter.

FÖLJ MIG GÄRNA OCKSÅ PÅ INSTAGRAM!

Kommentarer

Pin It on Pinterest