Välj en sida

Det börjar bli dags för lite somrigare bullar nu, tycker jag. Dessa gör jag med hallonröra inuti och rosa glasyr ringlad ovanpå.

hallonbullar-e1274252206740-300x207

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
14 dl vetemjöl

Fyllning:
4 dl hallon
1/2 dl socker

Glasyr:
Florsocker
Vatten
Röd eller rosa karamellfärg

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Rör i den smulade jästen så att den löser sig och därefter socker, salt, vaniljsocker och så mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att arbeta. Ett tips är att använda så lite mjöl det bara går och sedan fylla på vid utbakningen om det behövs istället. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Mosa under tiden hallonen i en stor skål och rör ihop dem med sockret. Ta upp degen på bakbordet och dela den i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på hallonblandningen och rulla till en rulltårta. Skär i 2 cm tjocka skivor och lägg i bullformar på plåt. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Blanda florsocker med några teskedar vatten och karamellfärg till en trögflytande rosa glasyr. Ringla över bullarna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest