Välj en sida

Detta är mina nya favoritbullar. Jag bakade dem för första gången för någon vecka sedan som ett experiment och de visade sig bli alldeles ljuvliga. Ganska vackra i sin enkelhet också, tycker jag.

Deg:

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 14 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1-2 dl hasselnötskräm

Garnering:

  • uppvispat ägg
  • hackade hasselnötter

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Rör i den smulade jästen så att den löser sig och därefter socker, salt, vaniljsocker och så mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att arbeta. Ett tips är att använda så lite mjöl det bara går och sedan fylla på vid utbakningen om det behövs istället. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Dela i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på nutella och vik fyrkanterna dubbla. Skär i 2 cm tjocka strimlor, tvinna och snöra ihop till en bulle. Lägg på smord plåt och jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över hackade hasselnötter och grädda i 250 grader i 5-8 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest