Välj en sida

Jag har märkt att det här med marknadsgodis är lite av en vattendelare bland mina vänner. De som är födda och uppvuxna här i Stockholm känner sällan till begreppet, medan vi som vuxit upp i mindre städer eller på landet får något alldeles nostalgiskt i blicken när vi hör talas om det. Min favorit är teaterkonfekt. Och de där tvådelade varianterna, med ett vitt lager mint och ett brunt lager choklad. Det här är ett försök att återskapa de senare.

60 g smör
3 dl socker
1 dl vatten

Några droppar pepparmyntsolja
3 1/2 dl mjöl
2 dl florsocker
1/2 dl kakao

Smält smör och bland i socker och vatten. Låt blandningen koka några minuter och rör i några droppar pepparmyntsolja. Blanda mjöl, kakao och florsocker separat. Använd en siktare eller en tunnmaskig sil för att undvika klumpar. Rör snabbt i smörblandningen och häll genast upp den arbetade smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och stryk degen slät, men inte för tunn. Låt svalna och skär i rutor. Förvara i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest