Välj en sida

Rågrutor
De här nyttiga tekakorna gör jag på rågmjöl och havregryn och formar till lagom stora rutor som inte behöver skäras. Tekakorna blir otroligt saftiga och goda och är mycket lättare att göra än man kan tro.

Så här gör man mina nyttiga tekakor:

  • 20 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 dl surdeg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, honung och salt. Rör i havregryn, rågmjöl och så mycket vetemjöl som behövs för att degen precis ska lämna bunkens kanter. Låt jäsa en timme under duk. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela upp den i tre delar och kavla ut varje del – ungefär en centimeter tjock. Stansa ut fyrkanter med hjälp av ett burklock eller skär efter en pappersmall (jag gör mina knappt en decimeter breda). Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare en timme under duk. Pensla med vatten och smula över havregryn. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest