Välj en sida
Marknadschoklad

Marknadschoklad. Foto: Nicklas Thegerström.

Jag har snöat in lite på marknadschoklad den senaste tiden och i går efter dansträningen fick jag för mig att pröva ett recept jag haft nedskrivet jättelänge, men aldrig använt. Tyvärr minns jag inte var det kommer ifrån, men det var hemskt lätt att baka och de söta små chokladrutorna smakar precis som de man köper på torget i min hemstad på lördagsmorgonen. Nu känns dessutom mitt skafferi som en egen liten godisaffär, vilket är förfärligt trevligt. Så här gör man dem:

 

MARKNADSCHOKLAD
  • 60 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 dl kakao
  1. Smält smör och bland i socker och vatten. Låt blandningen koka några minuter. Blanda mjöl, kakao och florsocker separat. Använd en siktare eller en tunnmaskig sil för att undvika klumpar. Rör snabbt i smörblandningen och häll genast upp den arbetade smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och stryk degen slät, men inte för tunn. Låt svalna och skär i rutor. Förvara i burk med lock.

 

Bild: Nicklas Thegerström från boken Söta saker.

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest