Dubbel chokladkaka - Söta saker
Välj en sida

chokladkaka

Den här kakan kom till när Nicklas var här och fotograferade och jag totalmisslyckades med en rulltårta som blev alldeles för tjock för att rulla. Istället fick den bli en kaka för riktiga chokladälskare, med två tjocka lager choklad och blåbär ovanpå. Plus att den fick bevisa att något som är katastrofalt fel kan bli väldigt rätt om man bara inte ger upp. Det gillar jag. Här är receptet:

Under:
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Över:
100 g vit choklad
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker och blanda ner potatismjölet och bakpulvret. Sikta i kakaon. Baka utbredd på bakplåtspapper i 5 minuter på 250 grader. Låt kakan svalna. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda med smör, äggula, vaniljsocker och florsocker. Ha eventuellt i mer florsocker för att få en fastare koncistens. Bred chokladkrämen över kakan och stansa ut mindre kakor med hjälp av pepparkaksformar. Garnera med blåbärDubbel chokladkaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest