Välj en sida

baka257

När Nicklas var här häromdagen provade jag en helt ny variant av cheesecake som blev väldigt god. I alla fall om man gillar rosor och den lite parfymiga smak som de ger, vilket jag verkligen gör. Ett bra tips är att använda flytande smör (1 1/2 dl) istället för smält smör.

15 digestivekex
150 g smör

6 dl grädde
1 dl florsocker
100 gr cream cheese
2 msk rosenvatten
Nägra droppar röd karamellfärg
Rosor till garnering

Krossa kexen med exempelvis en ballongvisp och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i botten av en rund form, gärna med löstagbara kanter. Vispa ihop florsocker, cream cheese och grädde till en fast smet. Blanda ner rosenvatten och karamellfärg tills smeten blir ljust rosa. Bred rosensmeten över kexblandningen och ställ i frys en timme, eller kyl ett dygn. Garnera med fina rosor. Ätbara finns att köpa i vissa matbutiker, de här söta rosa knopparna är bara dekoration.

baka230

baka235

baka242

Kommentarer

Pin It on Pinterest