Välj en sida

Glutenfritt fröknäcke på kikärtsmjöl.

Jag har testat så himla många sätt att göra fröknäcke genom åren, för jag älskar verkligen riktigt knaprigt och näringsrikt knäckebröd. Men sedan jag mixtrade mig fram till det här receptet kör jag uteslutande på det.  Jag (och resten av familjen) äter det som vardagsknäcke och det går åt ganska rejäla mängder varje vecka. Så ett tips är att göra minst dubbel sats på en gång.

Ibland byter jag ut någon av frösorterna mot pumpakärnor om jag har det hemma. Det blir också gott!

MITT GODASTE FRÖKNÄCKE
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk psyllium husk
  • ½ dl hela linfrön
  • ½ dl vita sesamfrön
  • ½ dl svarta sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 ½– 3 dl vatten (beror lite på vilka frön man använder)
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt efter smak

Blanda allt till en kladdig deg och bred ut på ett bakplåtspapper. Jag brukar lägga ett annat bakplåtspapper över för att kunna trycka ut smeten jämnt över pappret utan att bli kladdig. Lägg på plåt, strö över flingsalt, skär i rutor och grädda på 150 graders värme (gärna varmluft) i ungefär en halvtimme.

Kommentarer

Pin It on Pinterest